At bo på hotel i Skagen

Som det meste af resten af de danske turistbyer, er det ikke ved første øjekast noget problem at finde overnatning i Skagen. Alligevel skal man dog være på vagt, så man ikke ender med at sove et skidt sted, der ligger dårligt placeret, og som måske tilmed er dyrt. Derudover kan det faktisk også være en udfordring overhovedet at finde et sted, der har plads, grundet den store efterspørgsel på overnatninger i Skagen – ikke mindst i højsæsonen. Hotellerne eksisterer naturligvis for turisterne, men det kan nærmest ikke gå hurtigt nok. Selv ikke mikrolån ændrer på det, da man nemt kan risikere at selv de dyreste hoteller også kan være optagede.

Man har dog følgende alternativer:

  1. Camping (f.eks. strandcamping ved Grenen)
  2. Bo i eks. Frederikshavn eller Hjørring
  3. Kun være der en enkelt dag

Altså er man ikke tvunget til at bo på hotel i byen, og det kan være en ganske fornuftig løsning på et problem, som man måske ikke lige havde regnet med at støde på.

Når det så er sagt, så kan hotellerne i Skagen tilbyde noget, som du ikke får med de andre løsninger. For det første er du tættere på, hvor det hele sker (måske lige pånær camping, hvis natur er lige dig). Derudover får du et sandt gode ved at bo på hotel i Skagen, som du ikke får ved at bo længere væk. Du kan eksempelvis spise en sen aftensmad og drikke cocktails efter maden, uden at skulle bekymre dig om hjemturen. Derudover kan du selvfølgelig nyde den friskredte seng, den dejlige morgenmad, og det hele uden at løfte en finger. Prisen er så nok det eneste, der kan trække i en negativ retning. Denne varierer fra hotel til hotel, men du kan godt forvente at den alle steder ligger i den høje ende i højsæsonen, der inkluderer alle sommermånederne, navnligt uge 29.

Trængsel blandt hotelbranchen i Skagen

Som tidligere nævnt er der stor trængsel blandt hotellerne i Skagen, ikke mindst i uge 29, hvor primært danske turister valfarter til Danmarks nordligste by og skaber et af landets største fester. Det anbefales at man booker forholdsvist lang tid i forvejen, hvis man skal gøre sig nogen forhåbninger om at få et værelse i denne periode. Man skal derudover også være forberedt på at skulle slippe mere pr. overnatning, selvom der ikke er nogen forskel i værelset eller servicen. Dette gør sig gældende hos stort set alle udbydere, hvad enten det er hoteller i Skagen, omegnen eller camping. Det kan være irriterende, da det måske netop er dér man har tiden til det, men der er desværre ikke så meget at gøre ved det.

Man bør derfor så snart det er muligt få hotellet booket, for jo længere tid man udskyder det, jo mindre bliver chancen for at få et godt sted at overnatte – hvis et sted overhovedet! Og selvom der er mange ledige pladser, kan det pludselig gå meget stærkt.

Hvordan betaler man for et hotel?

I udgangspunktet betaler man når man tjekker ud, og det kan foregå enten hos hotellet selv, eller gennem en hjemmeside. Det er som regel altid muligt at betale med kort, og flere steder accepterer ikke kontanter. Nogle hotel- og bookinghjemmesider arbejder også med onlinekredit, hvor du kan få lov til at betale for din hotelovernatning over eks. tre måneder, eller endda et halvt eller helt år. Ofte er det uden ekstraomkostninger, og så kan den ellers dyre hotelovernatning i uge 29 pludselig blive noget mere overkommelig at have med at gøre i budgettet, når der skal planlægges ferie.

Alt i alt er det ikke nogen kompliceret affære at bo på hotel i Skagen – ej heller i uge 29 – men der er alligevel nogle ting, man skal tænke over. Generelt må det bare anbefales på det kraftigste, at man er ude i så god tid som overhovedet muligt.